lördag 7 april 2012

Att straffa en påskkärring

Ja, det är alltså jag själv som är påskkärringen i den här storyn. Idag var det dags för årsdebut i orienteringsskogarna. Jag var anmäld till Öjetrampen, en klassisk påsktävling i våra trakter, men jag vek ner mig och stannade hemma. Jag skulle kunna rabbla upp en massa bortförklaringar, såsom att det kommit mycket snö inför dagen, att det var långt att åka, att vi de senaste två dagarna själva arrangerat två tävlingar, att jag inför dessa tävlingar, i och för sig självmant, tagit mig an lite väl mycket och stora uppgifter, att jag har haft mycket på jobben och försöker hinna med att få klart toaletten, att det kanske kunde vara läge att vara med familjen lite - det är ju ändå påsk.
Det är väl lite av det som jag skulle kunna förklara mitt val av, utifrån att jag helt enkelt känner mig lite trött. Men det är just det. Vadå "lite trött"... kärring var ordet, påskkärring.

Väl uppe och med frukost i magen slog vekheten tillbaka. Det var ju en strålande dag, visserligen snö, men en klarblå himmel och temeratur runt nollan. Det blev till att iscensätta en straffrunda till påskkärringen.
Nu blev det iof inte så mycket till straff, mer runda faktiskt. En mycket njutbar sådan. Tuffade runt en drygt 15 km ute på slätten och bara njöt. Mycket skönt pass i mycket skönt väder!

På måndag är jag anmäld till Vikingaträffen i Trollhättan. Då är det dags för debut!
...om inte vekheten gör sig påmind.

2 kommentarer:

  1. Enl prognosen blir det dagsregn på måndag. Satsa på toaletten då.

    SvaraRadera
  2. Nä men regn... det passar mig perfekt!
    Sundmarkaren

    SvaraRadera