tisdag 20 augusti 2013

AXA Fjällmaraton 2014

Nä. Med en dryg timma tills anmälan till AXA Fjällmaraton 2014 öppnar har beslutet tagits. Det blir ett nä. Känslan av att det vore roligt att springa igen har pyrt inom mig sedan dagen D i Vålådalen för en dryg vecka sedan. Var på plats för att semestra och coacha ett par kompisar vid årets upplaga. Såg dem starta och såg dem komma i mål. Kände spänningen och nervositet inför starten och såg tröttheten blandas med sprudlande glädje efter målgång. Det är ett fantastiskt lopp. Det är det. Att ta sig i mål är en stor prestation. 43 km och 1800 höjdmeter är ingen lek, betänk även underlaget.
Men utmaningen... utmaningar lockar. Kan bara benen och kroppen känna som jag och samarbeta under det mörka halvåret så blir det ljusa så mycket ljusare.
Men alltså... nä. Nä till AXA. Till nästa sommar är siktet inställt på nya löparäventyr, nya utmaningar. Uppmärksamheten har riktats åt ett lopp runt Kebnekaisemassivet, Keb artic run. 42 km, 1200 höjdmeter. Det lockar och kittlar, men kräver samtidigt lite mer bestyr för att få till. AXA är relativt enkelt att delta i (om man lyckas anmäla sig). Ska man till Keb så är det längre, mer otillgängligt och tar således lite mer tid i anspråk. Tänker låta tanken kittla ett tag till medan kroppen vänjer sig vid löpning igen. Tänker bevaka anmälan så det inte blir fullt. Tänker... att om allt faller på plats kanske det är mitt löparäventyr för nästa sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar