onsdag 23 januari 2013

Plötsligt händer det

Plötsligt händer det. Det föga sannolika. Det smått otroliga.

Jag är skadad, så är det. Har ont i höften när jag försöker springa. Det har naturligtvis framgått här på Oblog under de senaste månaderna. Jag jobbar på det, på att kunna springa igen, snart.

För ett par veckor sedan, när jag surfade runt i den sk cybervärlden, klev jag in i löparvärlden. På Runners Worlds hemsida kunde man läsa om "min utmaning", vilket är ett samarbete mellan Runners, Funbeat och Powerade. Det man skulle göra var att anmäla sig på Funbeat och bara genom att träna var man med i den veockvisa utlottningen av priser. Det lät ju enkelt så jag anmälde mig. Väl inne på anmälningssidan hittade jag även möjligheten att anmäla mig till att bli en "Utmanare". De sökte fem personer som under 2013 skulle bli coachade och stöttade för att genomföra klassikern.
Ja men, jo... det är klart att det hade varit kul att få den chansen... anmälde mig där också.

Jag har befunnit mig i situationer tidigare då man önskar riktigt, riktigt mycket att man kunde ta sig ut ur den, helskinnad och/eller med äran i behåll. Visare och klokare och eventuellt mer försiktig alternativt bättre förberedd vid nästa försök. Har alltid tagit mig ur hittills och dyrt och heligt lovat mig själv att inte hamna där igen och natuligtvis bli en bättre människa. Hur man än gör verkar man på något sätt ändå hamna i, om inte samma, så i alla fall liknade prekära situationer med viss oregelbundenhet...
Nu är ju att vara skadad kanske inte hela världen, men det är ju rätt surt i alla fall och jag skulle kunna göra rätt mycket för ändra på den situationen.

Och vad händer... jo det kommer ett mail från Runners! Jag har blivit erbjuden en plats som utmanare 2013! Det är verkligen helt, helt otroligt!!! När jag först fick beskedet blev jag rätt spak för jag var i tron att det var klassikern som gällde. Det var det inte för min del. Den lotten föll på någon annan. Jag fick emellertid halvklassikern som min utmaning och det blir kanon. Inte för tufft men riktigt utmanande och perfekt spoore på min "rehab-resa". Under 2013 ska jag således skida Halvvasan, trampa Halvvättern, crawla Halvsimmet och springa (!) 15 km på Lidingö... och bli coachad av minutmanings träningsexperter på vägen! Grymt!

....nån som behöver lite motivation, det råder översvämning här!

Men skadan då? Jo, jag ser det här som ett perfekt sätt att fokusera på alternativa träningsformer samtidigt som jag fortsätter med rehaben. Förhoppningsvis kommer jag vara i bra form när jag såsmåningom kan börja springa igen.

Men AXA då? Jo, naturligtvis kvarstår AXA som årets stora utmaning även om det ter sig alltmer som att det är vägen dit som blir den största utmaningen, därav så himla bra med halvklassikern! Tänker också försöka springa för livet 1 maj om jag är hel nog då, vilket jag både tror och hoppas.

Läs mer om min utmaning på www.minutmaning.se

7 kommentarer:

 1. Härligt, stort grattis! =) /Andréas P

  SvaraRadera
 2. Grattis Magnus. Jag tror jag får surfa runt lite också och se om jag kan hitta något för gamla gubbbar som tappat motivationen efter att träna och träna och bara bli sämre för varje år.
  /pappa/

  SvaraRadera
 3. Grattis Magnus. Jag tror jag skall surfa runt lite också och se om det finns något för gamla gubbar som tappat motivationen efter att träna och träna och ändå bara bli sämre för varje år.
  /pappa/

  SvaraRadera
 4. Grattis och lycka till :) En härlig morot för ibland lite tråkig rehabträning!
  Nina G

  SvaraRadera
 5. Grattis Magnus!! Riktigt kul! Ser ut att vara riktigt bra tränare du får dessutom!

  SvaraRadera
 6. Lycka till! Jag var den som fick hela klassikern :-)
  Ska bli intressant att följa dig på din resa och jämföra med min.

  /Peter

  ..
  http://hampus.biz

  SvaraRadera
 7. Tackar, tackar allesammans. Det ska bli grymt kul att ta sig an lite andra utmaningar än löpning och orientering, vilket ju passar riktigt bra med tanke på höftens ovilja att samarbeta.

  Tack detsamma Peter! Ska bli riktigt kul det här!

  SvaraRadera