söndag 25 november 2012

Vad är det som räknas? Egentligen?

Så här ser det ut. 43% Powerwalks. 16-17 h totalträningsmängd de senaste 30 dagarna. Jag är lite (läs: ganska mycket) bitter över träningssituationen som råder. Jag brottas med tankar om att ignorera hälsenan och höften och bara köra på. Hjärtat vill det. Hjärtat vill träna, men hjärnan (och hälsenan) säger sig vara tveksamma till det valet. Så nu domineras "träningstiden" av powerwalks. Den enda vettiga träningen jag unnar min kropp är MER-träningen som i diagrammet ovan utgörs av "Övrig kondition/styrka", men inte heller de passen kan jag köra fullt ut.

Men det är just detta. Detta är min mentala bild. Bilden över den hopplöst tråkiga situationen som skadad/skavankad. Jag räknar inte den motion/träning som blir av. Aktiviteten räknas liksom inte om det inte är löpning/orientering (eller iaf konditionsträning typ skidor/cykel). Egentligen så är det konstigt. Det finns väldigt mycket träning jag kan göra trots krånglande häl och höft och jag borde vara glad för all aktivitet jag får ihop. Jag är ju inte sjuk bara skadad.

Jag har faktiskt redan kontaktat en sjukgymnast igen för att få lite råd kring hur jag ska bli kvitt problemen. Jag är lite osäker på om det är hälsenan som skapar problem i höften eller om det är tvärt om. Dvs ska jag primärt träna höft eller häl? Är det styrka eller rörlighet/stelhet som är problemet? Eller är det vila/voltaren som gäller? (Den invigde vet nog lika väl som jag själv att det i alla fall inte är rörlighet som är boven, i så fall stelhet.) Jag hoppas få en tid för undersökning/rådgivning inom kort.

Så, just nu jobbar jag på den mentala bilden av att allt räknas. Allt som är till gagn för min träning. Eller allt och allt, jag menar allt som inkluderar någon form av kroppslig möda och går att föra in i funbeat. Att tvätta träningskläder, köpa nya löparskor och förkovra sig i löparlitteratur är ju också till gagn, typ, men det räknas fortfarande inte. I alla fall inte i minuter och timmar på funbeat.

2 kommentarer:

  1. "Aktiviteten räknas liksom inte om det inte är löpning/orientering." Dagens sanning.
    Citerar Metallica: Nothing else matters
    /Tosse

    SvaraRadera
  2. Du är sannerligen "The unforgotten"... för att fortsätta citera Metallica (eller vad heter den där låten?). Jag har ju som bekant lite hälproblem och använder dig som mitt "avskräckande exempel". Vill ju inte hamna i din situation... lider med dig å din häl.

    SvaraRadera