onsdag 14 november 2012

Hitta rätt - en trendsport!

Om ni inte har hört det förut så spås orienteringen en mycket ljus framtid. Under hösten har flertalet tidningar och media skrivit, pratat och visat orientering och i många fall menat att orientering mycket väl kan bli nästa års stora trendsport. (Bl a DN, Metro, Aktiv Träning)
Jag skojar inte, det är sant!
Motionstrenden med allt fler joggare som söker allt större utmaningar börjar "spilla över" på orienteringssporten som förutom det fysiska även utmanar utövaren mentalt. Dessutom är utmaningen att springa helt obanat i terräng något som lockar allt fler.

Det spritter i orienteringsnerven hos allt fler.
Det gillar jag. Skarpt!
I mitt jobb som konsulent på Västergötlands Orienteringsförbund är det naturligtvis otroligt roligt och bra på alla sätt att orienteringen återspeglas i mycket god dager samtidigt som det blir till en utmaning. Som jag ser det behöver vi (orienteringsrörelsen) redan till nästa år bli avsevärt bättre på att skapa möjligheter för fler att lära sig orientera och utöva orientering. Vi behöver göra våra vardagliga aktiviteter mer tillgänliga för alla nyfikna motionärer och framförallt behöver vi bli mycket bättre på att marknadsföra möjligheterna som finns.

Just nu sitter jag och sätter ihop ett material för en större gemensam satsning för att lyckas med just ovanstående i Västergötland. Den första utmaningen i den satsningen väntar i Falköping den 1 december då satsningen ska presenteras för, "säljas in till",  distriktets klubbar. Vore grymt kul om många föreningar, gemensamt satsar på att på allvar bli ännu vassare att nå ut till fler.

Som jag ser det är orientering en fantastisk idrott så det är klart att jag tycker att fler, lättare borde ha möjlighet att utöva den. Hoppas fler tycker det...

Nu till min hälsena istället. Denna bloggens mest spännande följetong, en riktig långkörare. Sprang MER-träningen igår men avstod en del hopp och de flesta intervallerna. Kändes inte bra alls. En hälsena som inte gillar träning gynnar inte min väg mot AXA 2013... Planen nu är att bli än vassare på rehabövningar, alternativ träning och powerwalks i banandojjorna. Får väl ge mig gällande löpning för ett par veckor (förnuftet säger ett par veckor men ni får nog läsa ett par dagar... för jag känner ju mig...) och se om det går att få ordning på den surmuppen till hälsena som jag råkar ha blivit vid.

1 kommentar:

  1. Va!! 2st inlägg på två dar. Här rör det på sig. Träningsläger: Isåfall mitt första någonsin. Planerar vi i tid så går det nog att klämma in i mitt schema.
    Hälsn Dahlin

    SvaraRadera