torsdag 11 oktober 2012

Oblog - tillbaka efter vila


Oblog. – ”Min blog”, som Allram hade uttryck det, har nu, liksom jag, fått lite välförtjänt vila efter AXA äventyret.  September var en månad med mindre, men hyffsat regelbunden, träning och en del orienterande. Nu i oktober är det dock dags att sparka igång gubben igen och träna lite mer igen.
Och apropå mer så har jag och Södervall stor dragit igång MER-träningen igen och som vanligt kör vi passen på tisdagar kl 18.05 från Petersburg. Uppslutningen har inledningsvis varit god med över 20-deltagare per vecka och det är verkligen inspirerande. Det är också många som frågar mig om träningen och som verkar nyfikna på att komma med och prova men som ännu inte dykt upp. Många tror att de inte ska hänga med och att det bara är gnuer och gaseller på MER-träningen men så ser det ju inte riktigt ut. Visserligen finns det ett par som löper halvmaran ner mot respektabla 90 och kanske någon även under det men de flesta är träningssugna motionärer på alla nivåer och det är kanske det som är det allra bästa med träningsformen, just att alla kan vara med efter sin egen förmåga.

För träningsintresserade löpare i Skara har vi också slagit ihop facebookgrupperna ”Löpning i Skara” och "MER-gruppen” till ”MER Löparsällskap i Skara”. Gruppen har nu drygt 70 medlemmar och tanken är att det som löpare i Skara ska bli lättare att hitta sällskap på löparrundorna, för den som önskar det. MER-träningen är då bara en aktivitet i mängden och flera andra initiativ presenteras också i loggen.

Jag har tänkt mig att fixa med några löpartillställningar under de kommande månaderna och först ut är andra upplagan av Flian Ultimate som ska avlöpas redan på söndag. Det finns alternativa slingor från 6 till 20 kilometer och det ser ut att bli ett gäng som deltar. Flian Ultimate är ingen tävling utan ett distanspass med vätska och för de som vill, tidtagning, men alltså träning.

Om ett par veckor är det dags för Kvarnloppet och i november väntar Novemberkosan. Blir spännande det… J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar